Wandelgroep

Beweeg en leef met wandelplezier!

Ademcoaching in combinatie met mindful walking kunnen gezondheidsklachten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Ontdek de kracht van een juiste ademhaling en herstel jouw vitaliteit op een natuurlijke en effectieve manier.

Dit coachingprogramma is speciaal opgezet voor mensen die worstelen met klachten zoals COPD, post-Covid, stress, vermoeidheid, slecht slapen, hyperventilatie, kortademigheid, hoofdpijn en burn-out.

Onze aanpak richt zich op het verbeteren van jouw ademhaling, omdat dit vaak de oorzaak is van verschillende klachten. Tijdens de wandelsessies leer je ademhalingsoefeningen en -technieken die je bewust maken van de impact van een juiste ademhaling op jouw vitaliteit. En het mooie is dat dit vaak veel meer kan betekenen dan je ooit had verwacht!

Stap uit de dagelijkse sleur en ervaar rust en ontspanning tijdens de wandelingen. Door de combinatie van wandelen en aandacht voor ademhalingstechnieken doorbreek je vaste gewoonten en patronen. Je leert hoe je meer energie en focus kunt krijgen door een goede ademtechniek toe te passen.

Werkwijze

In 6 sessies van één uur, 1 keer per week, werk je stap voor stap toe aan het verminderen van je klachten, het terugkrijgen van je energie en weer volop te genieten van het leven. We starten bij Restaurant Pex, in de bosjes van Pex. (Evert Wijtemaweg 5, 2565 AA Den Haag. Elke dinsdag van 11.30 – 12.30 uur.

We werken in trainingsgroepen van minimaal 4 personen in de vrije natuur in Den Haag (Bosjes van Pex, de duinen en het strand. Stefanie ten Oever is de wandelcoach. Een fysiotherapeut van M&O zal aansluiten voor vakkundige begeleiding en voor de gezelligheid.

Te verwachten effecten op korte termijn

  • Rustige en efficiënte ademhaling. Meer energie.
  • Minder piekergedachten en meer rust in je hoofd.
  • Op een ontspannen manier actief in beweging zijn.
  • Een goede balans vinden tussen belasting en belastbaarheid.

Te verwachten effecten op lange termijn

  • Verbetering van je conditie.
  • Beter slapen.
  • Betere longfunctie door een verbeterde ademhaling.
  • Vermindering van lichamelijke klachten. Sterker vertrouwen in jezelf, minder stress en angstgevoelens en een groter bewustzijn

Voor meer informatie en kosten hiervan, kun je ons bellen op het nummer:
070 – 368 89 57.

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.