Neuro­revalidatie

Voor wie?

Mensen met CVA, TIA, MS, perifeer zenuw letsel, traumatische zenuwbeschadiging, cerebrale parese of andere neurologische aandoeningen. Het leven na een beroerte of een neurologische aandoening kan plotseling veranderen. Heb jij moeite de draad weer op te pakken na een beroerte? Gaan de dingen niet meer zoals jij gewend was? En wil jij jouw zelfredzaamheid verhogen?

Neurorevalidatie is een beweegprogramma voor mensen met een neurologische aandoening, gericht op meer zelfstandigheid in het dagelijks leven. Neurorevalidatie kan jouw functioneren verbeteren. Ook als jij al langere tijd klachten of vragen hebt.

Wij starten altijd eerst met een uitgebreide intake. Tijdens de intake scheppen we een duidelijk beeld van de beperkingen in het dagelijks leven die het meeste impact hebben. Vervolgens stellen we een plan op waarbij die specifieke beperkingen de rode draad zijn. We creëren een programma dat past bij jouw niveau, maar ook bij jouw persoonlijkheid en doelstelling. De revalidatie heeft alleen zin als je er echt voor gaat, dan is het wel zo fijn dat het geen straf is om te doen.

Hoe ziet de behandeling bij Neurorevalidatie eruit?

Neurorevalidatie wordt door een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten gegeven op verwijzing van neuroloog, revalidatiearts of huisarts. De behandeling kan zowel in de praktijk, in de oefenzaal als aan huis plaats vinden. Na de intake en het onderzoek wordt er gekeken of er inderdaad sprake is van een indicatie voor neurorevalidatie. De behandeling zal vervolgens aangepast worden aan de hulpvraag, de gestelde doelen en het belastingniveau van de patiënt. Dit gaat altijd in overleg.

Voor welke aandoeningen is Neurorevalidatie?

Onder de specialisatie neurologische fysiotherapie vallen onderstaande diagnosegroepen:

  • Hersenbloeding / herseninfarct
  • Multiple sclerose
  • Ziekte van Parkinson (wij zijn (nog) niet aangesloten bij het ParkinsonNet)
  • Neuromusculaire aandoening
  • Cerebrale parese
  • Traumatisch hersenletsel
  • Dwarslaesie

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.