Neurologische klachten

Een neurologische aandoening is een aandoening aan het zenuwstelsel. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het centrale zenuwstelsel en het perifeer zenuwstelsel. Binnen neurologische revalidatie kijken we telkens naar jouw situatie, die je behandeling ook bepaalt.

Binnen neurologische revalidatie kijken we telkens naar jouw situatie, die je behandeling ook bepaalt.

  • Het centrale zenuwstelsel omvat de hersenen en het ruggenmerg. Dit zenuwstelsel worden door botten en beenderen beschermd. Enkele voorbeelden van neurologische aandoeningen van het centrale zenuwstelsel zijn myelitis of schade aan de hersenen.
  • Het perifeer zenuwstelsel vormt de verbindingen van en naar organen en weefsels buiten het centrale zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel wordt niet door beenderen vastgehouden. Een voorbeeld van een neurologische aandoening zijn neurinomen.
  • Daarnaast zijn er ook neurologische aandoeningen, zoals bewegingsstoornissen, die op beide zenuwstelsels een effect hebben. Hieronder vallen ziektes zoals Parkinson, amyotrofische laterale sclerose en multiple sclerose.

Veel voorkomende neurologische aandoeningen zijn: CVA (hersenbloeding of -infarct), Parkinson, MS, ALS, dwarslaesie, hersenletsel na traumatische hersenletsels.

Voordat we je aan het werk zetten met oefeningen, is het belangrijk dat je voldoende informatie en kennis heeft over uw neurologische aandoening.

Bij M&O Fysiotherapie maken we samen met een jou een behandelplan. We vertellen graag welke pijn je kunt ervaren, en hoe je jezelf hierop kunt voorbereiden. Daarnaast geven we je tips die jehelpen om beter te functioneren. Jouw dagelijks leven dragelijk maken is onze prioriteit.

Wij zijn aangesloten bij het Neuro Netwerk en hebben gespecialiseerde fysiotherapeuten die je op weg gaan helpen.

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.

Openingstijden

Maandag 08.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 08.00 tot 21.00 uur
Woensdag 08.00 tot 21.00 uur
Donderdag 08.00 tot 20.30 uur
Vrijdag 08.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 12.00 uur
Zondag gesloten

Altijd een vestiging in de buurt