Hoofdpijn en duizeligheids­klachten

Duizeligheid is een veel gehoorde klacht op het spreekuur van de huisarts is Als hoofdklacht komt het voor bij 3% tot 14% van de patiënten die een huisarts bezoeken. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Met name bij mensen ouder dan 65 jaar komt duizeligheid veel voor.

Duizeligheid kan als zeer bedreigend worden ervaren: zij brengt je letterlijk en figuurlijk uit balans. Er kan een gevoel van onzekerheid ontstaan dat zich over alle aspecten van het dagelijkse leven uitstrekt. De sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid zijn vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het soms leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Er bestaan verschillende soorten duizeligheid, daarom is het moeilijk om een definitie van duizeligheid te geven. Het is eigenlijk meer een verzameling van verschillende symptomen. De meest genoemde symptomen zijn:

  • draaiduizeligheid, het gevoel dat de wereld om je heen draait of jijzelf om de wereld draait.
  • licht gevoel in het hoofd en slapte van het lichaam, zwart voor de ogen, sterretjes zien.
  • uit evenwicht zijn, zwalkend lopen.

Behandeling van je klacht

Indien sprake is van positie draaiduizeligheid zal de therapeut een aantal manoeuvres met je doen, deze moeten gelijk een verlichting bieden.

Wanneer sprake is van duizeligheid (behalve bij positie draaiduizeligheid) kunnen wij met je het vestibulaire (evenwichtsorgaan) revalidatie traject in gaan. Hierbij wordt een training gegeven, die de symptomen moeten doen afnemen door herhaalde bewegingen van het hoofd, de ogen en de romp. Balanstraining is hier ook een onderdeel van. Hiermee zijn de afgelopen jaren goede resultaten geboekt op het gebied van duizeligheid, balans, loopfunctie en activiteitenniveau.

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.

Openingstijden

Maandag 08.00 tot 21.00 uur
Dinsdag 08.00 tot 21.00 uur
Woensdag 08.00 tot 21.00 uur
Donderdag 08.00 tot 20.30 uur
Vrijdag 08.00 tot 18.00 uur
Zaterdag 08.00 tot 12.00 uur
Zondag gesloten

Altijd een vestiging in de buurt