Echografie

Echodiagnostiek van de weke delen van het bewegingsapparaat wordt steeds vaker in de fysiotherapiepraktijk uitgevoerd. Een echo kan worden gemaakt als een aanvullende diagnostiek bij aandoeningen van spieren, pezen, kapsels, banden, gewrichten en/of botstructuren. Met name bij klachten van schouder, elleboog, pols, heup, knie, enkel, kuit/achillespees en hielpijn.

Elk onderzoek wordt uitgevoerd volgens een vast protocol. Het inzichtelijk en meetbaar kunnen maken van een klacht kan belangrijk zijn bij het opstellen van een behandelplan en in bepaalde gevallen voor het doorverwijzen/terugverwijzen naar de arts.

Echografie is pijnloos en niet schadelijk.

Er is nog geen aparte vergoedingsregel voor echografie in de fysiotherapie. In onze praktijk heeft het onderzoek plaats gedurende het fysiotherapeutische consult en wordt deze ook als zodanig gedeclareerd naar jouw verzekering. Wanneer je (aanvullend) verzekerd bent voor fysiotherapie en nog voldoende budget over hebt, dan vergoedt je verzekering het fysiotherapeutisch onderzoek c.q. de behandelingen.

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.