Dry needling

Dry Needling: Een effectieve behandeling voor spierpijn en stijfheid

Dry Needling is een gespecialiseerde therapie die zich richt op het verlichten van spierpijn en stijfheid veroorzaakt door triggerpoints of spierknopen. Deze innovatieve behandelmethode maakt gebruik van dunne naalden die direct in de spierknoop of verharding worden geplaatst, om zo de spier te ontspannen en pijnklachten te verminderen. Dry Needling is een bewezen effectieve methode om chronische pijnklachten, zoals rug-, schouder- en nekproblemen, te behandelen en wordt vaak toegepast in combinatie met andere therapieën zoals manuele therapie.

Wat kun je verwachten tijdens en na een Dry Needling behandeling?

Tijdens een Dry Needling behandeling lokaliseren onze therapeuten eerst het triggerpoint. Vervolgens prikken ze met een dun naaldje snel door de huid heen en brengen de naald tot aan de spierknoop of verharding. Hierdoor zal de spier kortstondig aanspannen, wat leidt tot een lokale samentrekking. Dit is een gewenst effect en zorgt voor het beste resultaat.

Na de behandeling kan je spier enige uren licht stijf aanvoelen, en het behandelde gebied kan enigszins lijken op een blauwe plek. De napijn van de behandeling varieert per persoon en kan één tot vijf dagen aanhouden. Zodra de stijfheid en gevoeligheid afnemen, zul je een aanzienlijke verbetering ervaren. De eerdere klachten gerelateerd aan het triggerpoint zullen verminderen, en je beweeglijkheid zal weer toenemen.

Daarnaast kan je na de behandeling een verhoogd energieniveau en een gevoel van algehele ontspanning ervaren, doordat de spieren ontspannen zijn. Dry Needling is een effectieve behandeling die je helpt om je weer comfortabeler en vrijer te bewegen.

Waarom kiezen voor Dry Needling?

Dry Needling is een effectieve behandelmethode voor chronische pijnklachten zoals rug-, schouder- en nekproblemen, vooral wanneer andere therapieën onvoldoende resultaat hebben geboekt. Bij ons wordt de behandeling altijd uitgevoerd door een gecertificeerde fysiotherapeut, die de veiligheid waarborgt en de interventie enkel in overleg met de patiënt toepast.

Dry Needling wordt vaak gecombineerd met andere behandelmethoden, zoals manuele therapie, om het herstelproces te bevorderen.

Bovendien is Dry Needling een evidence-based techniek. Dit betekent dat de methoden die wij gebruiken wetenschappelijk bewezen effectief zijn, wat bijdraagt aan een sneller herstel. Door te kiezen voor Dry Needling, investeer je in een behandeling die onderbouwd is door onderzoek en gericht is op het bevorderen van jouw welzijn en herstel.

Dry Needling bij M&O Fysiotherapie: deskundige zorg en snelle afspraken

Bij M&O Fysiotherapiewerken we volgens de nieuwste inzichten en evidence-basedmethoden. Onze therapeuten scholen zich regelmatig bij om te voldoen aan de hoge normen die wij als team hanteren.

Kosten van de behandeling

De dry needling behandelingen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed maar wel vanuit de aanvullende verzekering en wordt gezien als een fysiotherapiebehandeling.

Maak gelijk een afspraak

Je kunt ons bellen op het nummer: 070 - 368 89 57 (telefonisch bereikbaar van 08.00 – 16.00 uur). Je kunt ook het afsprakenformulier invullen. Wij bellen je dan binnen 24 uur terug.